Suroviny:
500 g hovězího masa 500 g cibule vegeta (v USA lze překvapivě bez problémů sehnat) hovězí bujón (taky lze sehnat) olej sůl mouka gulášové koření (pokud máte - já neměl, takže jsem použil pepř, česnek, papriku (spousty papriky), chilli a plnotučnou hořčici) cukr ocet
Maso nakrájíme na kostičky a naložíme na noc do směsi oleje a koření. Druhý den maso osmahneme, potom přidáme na krátké proužky nebo velké kostičky nakrájenou cibuli. Počkáme, až cibule změkne, potom přidáme vegetu, masox, podlijeme dostatek vody a povaříme, až je maso úplně měkké (tak 30-45 minut určitě).
Ve hrníčku vody rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce, čímž zajistíme požadovanou hustotu. Osvědčilo se mi dochutit plnotučnou hořčicí, octem a cukrem. Abychom získali pěknou barvu a říz, rozmícháme v oleji spoustu sladké papriky a chilli a přidáme do směsi. Potom ještě krátce povaříme.
Podáváme s výše uvedenými knedlíky po americku (viz obrázek).
Doplnění: Tak prý je lepší jiný postup. Cibulku zpěnit na oleji a potom do ni vmíchat papriku (hodně papriky). Ještě chvilku držet nad ohněm (ale ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla), a pak teprve přidáme maso na osmahnutí.
A knedlíky je možné zkusit z krupice... tedy když se krupici podaří sehnat.
Žádné komentáře:
Okomentovat