úterý 15. května 2007

Na Empire State Building

I na Empire State Building fungují ekonomické zákony - poté, co spadly obě věže WTC, je Empire State Building nejvyšší vyhlídkou v NYC, takže zdvojnásobili vstupné...

Z Empire State Building

2 komentáře:

  1. Zdravím Vás, zabloudila jsem k vám a po shlédnutí vašich stránek jsem nadšena. Jednak vaším vývojem tak názorem a proč tu jsem, hlavně kvůli fotografiím. Prosím zda byste mně mohl odpovědět, jakým že fotoaparátem fotíte vaše krásné fotky, a zda na panoramatické snímky je potřeba ještě jiný foťáček, či zda jsou lepené. Děkuji za vaši odpověď, a ať se vám daří. Jsem naprostý laik.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, zrovna tahle fotka je dělaná Canonem EOS 350D s naprosto běžným základním objektivem, jinak fotím tím, co je zrovna po ruce, některé věci i prastarým kompaktem Olympus C-50. Fotka není panoramatická, je to výřez z klasického formátu. Skládaná je například fotka v záhlaví této stránky (a je to na ní poznat). Skládání fotek běžně dostupnými softwary funguje obvykle celkem dobře a pro standardní účely to postačí (když není focená scéna nějak záludná).


    Co se týče techniky - trocha citu a dobré oko dokáže víc než sebelepší fotoaparát. Dnes už pořídíte velmi dobré kompakty nebo jakoby-zrcadlovky pod 10 tisíc.

    OdpovědětVymazat