pátek 11. května 2007

Cena času a hybridní auta

V Kalifornii podobně jako jinde fungují na dálnicích pruhy, ve kterých můžou ve špičkách jezdit jen auta obsazená více cestujícími. Účelem je sdílení aut (carpooling) při cestě do práce a tím odlehčení přeplněným silničním tahům.

Kalifornská vláda se rozhodla, že vydá nálepky hybridním vozidlům, se kterými můžou majitelé jezdit v pruzích pro carpooling, i když jedou sami. 85 tisíc nálepek bylo velmi rychle rozebráno. Nálepka je platná do roku 2011 a je nepřenosná - zůstane na autě, i když majitel auto prodá.

V Kalifornii tak teď jezdí některé Toyoty Prius s nálepkou a některé bez nich. Stručný průzkum prodeje ojetých aut ukázal, že kupující je ochoten zaplatit o 4 tisíce dolarů více za Prius s nálepkou, než za obdobný Prius bez nálepky.

Co z toho vyplývá? Dvě věci. Zaprvé, lze z toho určit, jak si kupující cení svůj čas. Pokud jim nálepka ušetří půl hodiny denně, 200 dní v roce a je platná ještě čtyři roky, vychází cena ušetřeného času na 10 dolarů za hodinu (v článku zmiňují 20 dolarů, nevím, jak k tomu došli). To není zase tak moc, pravděpodobně lidé nepovažují čas strávený v zácpách za úplně ztracený, nebo časové úspory nejsou tak velké (ale Gary Becker by se stejně potěšil, jak je jeho A Theory of the Allocation of Time [JSTOR] hojně využívaná).

Zadruhé, vydávání nálepek zajisté ovlivnilo poptávku po hybridních autech. Priusy jsou o dost dražší než běžná auta (i když se vezmou v úvahu úspory benzínu). Možnost získat k autu carpoolovou nálepku je ale bezesporu další motivací, proč si hybridní auto koupit. Tedy do doby, než hybridy zaplní pruhy určené pro carpooling a platnost nálepek se bude muset zrušit. K tomu už částečně přistoupili ve Virginii.

1 komentář:

  1. Zajimava informace. Funguje nejake zvyhodneni pro hybridni motory i v CR?

    OdpovědětVymazat