Suroviny: (hodně porcí)
1 velká cibule olej / máslo 3 brambory 1/4 hlávky bílého zelí 3 mrkve konzerva fazolových lusků konzerva sekaných rajčat mouka mléko tavený sýr nebo sýr sůl, pepř, sojová omáčka, curry
Na oleji/másle zpěníme cibulku. Pokud chcete variantu č. 1 (hustá), tak zasypte moukou, po zpražení zalijte vodou a udělejte velmi řídkou omáčku (ono to ještě zhoustne), do které přidejte na proužky nakrájené zelí, mrkev. Pokud chcete variantu č. 2 (řídká), tak přidejte na proužky nakrájené zelí a mrkev a jemně orestujte, potom přilijte vodu. K výše uvedenému (pro obě varianty) přisypeme brambory, osolíme, opepříme, a doředíme vodou na požadovanou konzistenci. Můžeme ochutit sojovkou, maggi, nebo vývarem (ani jedno být nemusí). Mně se naproti tomu ověřilo curry koření. Povaříme do změknutí. Po změknutí přidáme konzervu rajčat a konzervu fazolí a ještě chvíli vaříme. Polévku ještě dochutíme. Pokud nyní chcete variantu č. 3 (krémová), přilijte mléko. Ovšem pozor, není to nejlepší v kombinaci se sojovkou (zato to ale jde s curry). Fajnšmekři můžou v polévce nakonec ještě rozpustit tavený sýr nebo cihlu.
Pokud to uděláte podle tohoto receptu, budete mít co jíst skoro celý týden ;-).
Žádné komentáře:
Okomentovat