pondělí 22. února 2010

Že by lidé z ČSSD četli tento blog?


Před dvěma týdny jsem žehral na katastrofální situaci při plánování rozpočtových příjmů a výdajů. Jde o to, že jednotlivé strany navrhují zvyšování státních výdajů (zejména těch mandatorních, které lze jen obtížně vrátit zpět) nebo naopak snižování daňových příjmů, aniž by se příliš trápily středně- a dlouhodobými dopady na státní rozpočet. Navrhoval jsem vytvoření nezávislého Parlamentního úřadu pro rozpočet, jakousi analogii amerického Congressional Budget Office, který by prováděl nezávislé a časově konzistentní vyhodnocování dopadů předložených návrhů na státní rozpočet.
A ejhle - minulý týden přišel návrh ČSSD:

Čtvrtým z bodů, o kterých informoval předseda ČSSD Jiří Paroubek, je, aby při návrhu nových výdajů rozpočtu bylo vždy přesně popsáno, jak jim zajistit finanční krytí.

Vzhledem k tomu, že je ČSSD připravena dostát tomuto závazku i v případě, že ostatní strany na něj nepřistoupí, je potřeba ji vzít za slovo. A trvat na tom, že nestačí, aby si rozsah předpokládaných výdajů a příjmů vypočetli ve stranickém sekretariátu. A nestačí, aby bylo krytí navrženo na jeden rok, ale na celou dobu trvání navrženého zvýšení výdajů.

1 komentář:

  1. HAHA, toho bych se opravdu nebal, ze by si politici cetli tento blog, myslim, ze jijich intelektualni potencial nedosahuje ani na otevreni techto internetovych stranek, natoz na jejich cteni...

    OdpovědětVymazat