neděle 5. listopadu 2006

Alkohol podruhé

V pátek večer jsme si dali sraz u Fernanda a abychom nebyli na suchu, tak jsme si cestou koupili láhev vodky a dva kartony piva. Abychom se nemuseli skládat v obchodě, celý nákup platil Fernando a vyrovnali jsme se dodatečně.

Placení se ale ukázalo být o trochu složitější. Fernando nejprve nemohl najít žádný doklad totožnosti, což nás všechny ponouklo k průpovídkám, že teď se konečně provalí, že je mu méně než 21. Ačkoliv je ženatý a vypadá na třicet, pokladní to evidentně nebrala jako vtip.

Když konečně našel alespoň mexický řidičák, začala další legrace s hledáním identifikačního čísla. Nejprve jsme nechápali, ale pak nám pokladní vysvětlila, že pokud někdo večer nakupuje alkohol za více než 20 dolarů, musí ho v obchodě zaevidovat pro případ, kdyby v noci došlo k nějakým výtržnostem. To by pak byl Fernando automaticky podezřelým.

Naše další poznámky o tom, že teď to teda Fernandovi pěkně zavaříme, pokladní opět nepovažovala za příliš vtipné...

Zkrátka a dobře, prodej alkoholu podléhá extrémně přísným pravidlům. Po zákazu prodeje v neděli před jedenáctou dopoledne je tady další omezení. Evropani i Jihoameričani si musejí zvykat.

1 komentář:

  1. pokial to nie je Sved alebo Nor. Pamaetas si ako Peto Tuchyna a Ondko zostali na sucho vecer v Bergen? Inak, Jarda, zdravim ta :-)

    OdpovědětVymazat