neděle 5. července 2009

Kontrola Internetu po turecku


Používání Internetu v Turecku není úplně bezproblémové. Turecká vláda filtruje obsah, což občas mívá nepříjemné důsledky. Tohle se objeví, pokud se chcete dostat na stránky Chrise Ayrese:

Denizli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, 24/06/2009 tarih ve 2009/392 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (sites.google.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır.

(The decision no 2009/392 dated 24/06/2009, which is given about this web site (sites.google.com) within the context of protection measure, of Denizli 2. Sulh Ceza Mahkemesi has been implemented by "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı".)

Na Google Sites se zřejmě hostují i pochybné stránky, ale turecká vláda se nerozpakuje kvůli tomu zablokovat celou doménu (to jen kdybyste se divili, že vám na vaše stránky na Google Sites nechodí nikdo z Turecka).

4 komentáře:

  1. Jestli ono to nebude tim, ze Brevnov neni v Turecku :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    objevila jsem tuhle diskuzi, když jsem se snažila přijít na to, proč se nemůžu dostat na Google Sites a proč mi tam vyskakuje tahle zpráva.
    V červnu jsem s notebookem byla týden v Turecku, takže mi Google Sites zřejmě zůstaly zablokované tureckou vládou od té doby, paráda:)
    Věděl by někdo, jak to odblokovat?

    Díky moc,
    týna

    OdpovědětVymazat